Кошницата ви е празна.
Български 
Търсене
Ключови думи
туризъм
Категория
Манастири и църкви
Ключови думи
Разширено търсене
photo filters
Категории
lightboxes

Манастири и църкви (165)

 auto
 Меню
Манастира в Синая
Манастира в Синая Снимката е от входа на новата църква в манастира. Манастира в Синая е построен 1690-1695 г.
Църквата в манастир Синая
Църквата в манастир Синая Манастира в Синая е построен 1690-1695 г. Снимката е от интериора на новата църква на манастира.
Манастир Синая Румъния
Манастир Синая Румъния Манастира в Синая Румъния е построен 1690-1695 г. Снимката е от старата църква на манастира.
Църквата при манастир Синая
Църквата при манастир Синая Манастира в Синая в Румъния е построен 1690-1695 г. На снимката е новата църква която е една от най-красивите в Румъния.
Църквата в Синайския манастир
Църквата в Синайския манастир Манастира в Синая Румъния е построен през 1690-1695 г. Снимката е от новата църква на манастира при залез.
Манастир Синая
Манастир Синая Манастира в Синая Румъния е построен през 1690-1695 г. На снимката е старата църква на манастира.
Църквата в манастир Синая
Църквата в манастир Синая Манастира в Синая Румъния, област Трансилвания е построен 1690-1695 г. На снимката са стенописи от входа на старата църква на манастира.
Църквата Ставрополеос в Букурещ
Църквата Ставрополеос в Букурещ Църквата Ставрополеос в Букурещ или както също е известна манастир Ставрополеос е най-старата на територията на Букурещ и е построена през 1724 г. Има красиви резби върху дърво и камък, фрески и орнаментирани колони.
Базиликата Свети Георги в Букурещ
Базиликата Свети Георги в Букурещ Базиликата Свети Георги в Букурещ - St. George's Church (Biserica Sf. Gheorghe).
Интериор от Свети Георги в Букурещ
Интериор от Свети Георги в Букурещ Интериор от църквата Свети Георги в Букурещ - St. George's Church (Biserica Sf. Gheorghe).
Стенопис от Св. Георги в Букурещ
Стенопис от Св. Георги в Букурещ Стенопис от църквата Свети Георги в Букурещ - St. George's Church (Biserica Sf. Gheorghe).
Купола на църквата Св. Георги в Букурещ
Купола на църквата Св. Георги в Букурещ Купола на църквата Св. Георги в Букурещ Румъния. Майката с младенеца.
Църквата света София в Истанбул
Църквата света София в Истанбул Църквата света София в Истанбул, Турция е превърната днес в музей. Съвременната сграда е построена през 532-537 г. и до построяването на Севилската катедрала през 1520 г., е най-голямата църква в света. Смятана е за най-яркия образец на византийската архитектура в Константинопол.

Снимка от коридора към горния етаж.
Църквата света Ирина в Истанбул Топкапъ
Църквата света Ирина в Истанбул Топкапъ Света Ирина е бивша православна църква, разположена в двора на двореца Топкапъ в Истанбул, Турция, днес музей и пример за византийска архитектура. Тя е катедрална църква на Вселенската партиаршия преди освещаването на „Света София“ през 360 година.

Църквата света Ирина е построена през IV век в Византийския град Константинопол.
Света София в Истанбул Турция
Света София в Истанбул Турция Църквата света София в Истанбул, Турция е превърната днес в музей. Съвременната сграда е построена през 532-537 г. и до построяването на Севилската катедрала през 1520 г., е най-голямата църква в света. Смятана е за най-яркия образец на византийската архитектура в Константинопол.
Света София в Истанбул Турция
Света София в Истанбул Турция Църквата света София в Истанбул, Турция е превърната днес в музей. Съвременната сграда е построена през 532-537 г. и до построяването на Севилската катедрала през 1520 г., е най-голямата църква в света. Смятана е за най-яркия образец на византийската архитектура в Константинопол.

Снимка с входа на двореца на султана.
Църквата света Ирина в Истанбул Турция
Църквата света Ирина в Истанбул Турция Света Ирина е бивша православна църква, разположена в двора на двореца Топкапъ в Истанбул, Турция, днес музей и пример за византийска архитектура. Тя е катедрална църква на Вселенската партиаршия преди освещаването на „Света София“ през 360 година.

Църквата света Ирина е построена през IV век а кръстът в нартекса е типичен пример за иконоборческо изкуство.